Samenvatting

Bij elke overeenkomst tussen u en MBS Designs and Hosting gelden onze algemene voorwaarden. hier treft u een samenvatting van de complete juridische tekst.
Om beter te begrijpen wat we voor u doen en wat we van u verwachten, hebben we de algemene voorwaarden in verkorte tekst beschikbaar gesteld. Buigt u zich toch liever over de complete juridische tekst? Dan kunt u deze hier vinden.

1) Overeenkomst

Wanneer u een bestelling bij MBS Designs and Hosting plaatst wordt er een account aangemaakt, ontstaat er tussen ons een overeenkomst. De regels die gelden voor onze overeenkomst worden bepaald aan de hand van de algemene voorwaarden.
De duur van de overeenkomst verschilt per product.

  • Een domeinnaamregistratie sluit u af voor een jaar, die daarna automatisch met een jaar wordt verlengd.
  • Een SSL-registratie gaat u ook aan voor een jaar, maar wordt daarna niet automatisch verlengd.
  • Alle overige diensten duren een maand en worden telkens automatisch met een maand verlengd.

Voor het uitvoeren van de diensten kunnen andere partijen ingeschakeld worden, waarbij u kunt denken aan een betalingsmaatschappijen voor betalingen. In sommige gevallen gelden naast de algemene voorwaarden ook de aanvullende voorwaarden van die partijen. Door akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden geeft u ons toestemming om uit uw naam deze aanvullende voorwaarden te accepteren.

2) Account gegevens, waarom gebruiken wij uw gegevens?

Via uw account krijgt u toegang tot het controlepaneel waarmee u al uw diensten kunt beheren en configureren. Om die diensten aan u te leveren, hebben we de juiste (contact)gegevens van je nodig. Controleer dus goed wat je invult en geef wijzigingen bij een verhuizing of andere situatie snel aan ons door. Daarnaast is het hoe beter we u kennen, hoe beter we u kunnen helpen. Neem bijvoorbeeld onze helpdeskmedewerkers. Als u met ons contact opneemt, willen wij u natuurlijk snel zien welke producten u afneemt zodat wij u zo goed en snel mogelijk kunnen helpen.
Heeft u de indruk dat er iets niet aan uw gegevens klopt of vermoed je misbruik? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten, zodat we maatregelen kunnen nemen.

3) Welke gegevens hebben we van u?

Dat hangt ervan af of je klant bent of niet. Van onze klanten hebben we basisgegevens zoals naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.
Van zowel klanten als niet-klanten gebruiken we ook anonieme gegevens zoals cookies. Dat kan alleen wanneer u hiervoor in uw browser toestemming heeft gegeven. Wij slaan deze gegevens niet op, maar we gebruiken ze om onze website voor u zo relevant en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

4) Beveiliging van uw gegevens

Het is voor ons de hoogste prioriteit om er zorg voor te dragen dat uw gegevens bij ons veilig zijn. We doen er daarom alles aan om ze bijzonder goed te beveiligen tegen diefstal, verlies of onwettelijk gebruik. Wij houden ons natuurlijk aan alle regels op gebied van privacy. Wij monitoren nauwkeurig onze systemen. Uw gegevens zitten als het ware achter slot en grendel.
MBS Designs and Hosting deelt uw gegevens alleen als het onze dienstverlening verbetert. In sommige gevallen zijn we wettelijk verplicht om gegevens over te dragen, bijvoorbeeld aan ICANN, SIDN, DNS Belgium, EURid en Nominet. Maar buiten dat, delen we uw gegevens niet zomaar. MBS Designs and Hosting verkoopt uw gegevens niet aan andere partijen. We delen uw gegevens natuurlijk met u, als u deze in wilt zien.

5) Diensten

We besteden veel tijd en zorgen ervoor dat uw diensten altijd maximaal presteren en bereikbaar zijn. Zodoende moeten we soms onderhoud plegen. Meestal merkt u hier niets van, maar het kan voorkomen dat we uw diensten voor korte tijd moeten onderbreken. We spannen ons in om alleen ‘s nachts aan uw diensten te sleutelen we melden dit door middel van een mail aan u.
Wanneer u aanvullende applicaties wilt gebruiken, ben u zelf verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud hiervan (tenzij de applicatie onderdeel uitmaakt van de dienst zelf).
Van je opgeslagen data wordt regelmatig een back-up gemaakt. Hoe vaak dit gebeurt, zal per dienst verschillen en is terug te vinden bij de productspecificaties. Wanneer je hierom verzoekt, zullen wij de back-ups aan jou beschikbaar stellen.
Het is op elk moment mogelijk om een verhoging (upgrade) van de productspecificaties aan te vragen. Een verlaging (downgrade) is alleen mogelijk wanneer je uw huidige overeenkomst opzegt en vervolgens een nieuwe aangaat.
Om de registratie van uw domeinnaam, SSL-certificaat of IP-adres vlekkeloos te laten verlopen, geeft u ons het recht om uit uw naam het papierwerk rond te krijgen met de organisaties die hiervoor verantwoordelijk zijn. Sommige domeinnamen zijn (auteursrechtelijk) beschermd of gereserveerd. We kunnen u daarom niet garanderen dat een registratie altijd succesvol zal verlopen.

6) Factuur gegevens

Na het ontvangen van onze factuur heeft u 14 dagen de tijd om het bedrag aan ons over te maken. Mochten we niets van u vernemen, dan sturen we een bericht. Als een betaling ook daarna niet lukt, dan kan je altijd contact met ons opnemen om (tijdelijke) stopzetting van uw diensten te voorkomen.
MBS Designs and Hosting mag gedurende uw overeenkomst de prijzen van je diensten verlagen of verhogen. We zullen dit alleen doen als er een goede reden voor is en jou een maand van tevoren hierover informeren.

7) Gedragingen

U mag zelf bepalen wat je met uw diensten doet, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat u ons netwerk in gevaar brengt, rechten van anderen schendt of de wet overtreedt. In zulke gevallen kunnen wij of de rechter besluiten om uw diensten (tijdelijk) stop te zetten of je identificerende gegevens af te geven aan de persoon wiens rechten geschonden zijn.

8) Rechten

Alle eigendomsrechten (zoals auteursrechten en merkrechten) die rusten op uw data of andere materialen die je hebt aangeleverd, blijven van u. De eigendomsrechten die rusten op de door u bestelde diensten, blijven van MBS Designs and Hosting.
Wat betreft uw persoonsgegevens heeft u altijd het recht om deze in te zien en bij onjuistheden schriftelijk een correctie of verwijdering aan te vragen.
Binnen 14 dagen na de bestelling van uw diensten heeft u als consument het recht om deze diensten via dit formulier te annuleren en de overeenkomst kosteloos te ontbinden. U bent dan verplicht om de eventuele kosten te betalen tot aan het moment van ontbinden. Hou er rekening mee dat dit recht niet geldt voor domeinnaam- en SSL-registraties. Voor zakelijke klanten geldt het recht van ontbinding overigens nooit.

9) Verwerkersovereenkomst

Wanneer uw persoonsgegevens van anderen via de systemen van MBS Designs and Hosting verzamelt, opslaat of op andere manieren verwerkt, bent u volgens de privacywetgeving verplicht een verwerkersovereenkomst met ons aan te gaan. De verwerkersovereenkomst hebben we op onze website geplaatst en vind u Hier.